Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením

20. 1. 2017 11:30

Pokyny k vyplnění závěrečné zprávy a k finančnímu vypořádání dotací v dotačním programu Podpora spolků ZP ve webové aplikaci

Vážení příjemci dotací, ve webové aplikaci v sekci Realizace projektů již naleznete k vyplnění Závěrečné zprávy za rok 2016 v dotačním programu Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených.

Závěrečná zpráva se vyplňuje a odesílá prostřednictvím webové aplikace. Úřadu vlády je nezbytné zaslat Potvrzení o odeslání Závěrečné zprávy, tzv. krycí list, vygenerovaný webovou aplikací po finálním elektronickém odeslání závěrečné zprávy. Krycí list musí být podepsán statutárním zástupcem příjemce dotace nebo jím pověřenou osobou (v případě podpisu jinou osobou, než je statutární zástupce, přiloží příjemce originál plné moci nebo její ověřenou kopii).

Spolu s krycím listem k Závěrečné zprávě je rovněž nutné zaslat i podepsanou tabulku finančního vypořádání - vyplněnou Přílohu č. 3 k vyhlášce MF č. 367/2015 Sb. (Ke stažení v aplikaci v sekci 5.1. Povinné přílohy za projekt – přílohu při stahování z aplikace rovnou ukládejte, při pouhém otevření se nemusí zobrazit).

Termín pro zaslání krycího listu a podkladů k finančnímu vypořádání dle vyhlášky č. 367/2015 Sb. je nejpozději 15. února 2017.

Případné vratky dotací převeďte na účet Úřadu vlády ČR č. 6015-4320001/0710, konstantní symbol 9118, variabilní symbol je uveden na titulní straně příslušného Rozhodnutí, taktéž nejpozději do 15. února 2017.

Krycí list a vyplněná tabulka k finančnímu vypořádání dle vyhlášky č. 367/2015 Sb. se odesílá buď v listinné podobě (nejlépe doporučeně) na adresu:

Úřad vlády ČR
Sekce pro lidská práva – VVZ
nábř. E. Beneše 4
118 01 Praha 1 – Malá Strana

Obálku čitelně označte: „Závěrečná zpráva – Podpora spolků ZP 2016“,

nebo prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky Úřadu vlády ČR. Zprávu označte „Závěrečná zpráva – Podpora spolků ZP 2016“. Zaslané podklady prostřednictvím veřejné datové schránky by měly být i elektronicky podepsané.

ID datové schránky Úřadu vlády ČR je: trfaa33

Poznámka k aplikaci: Jelikož se v roce 2016 přecházelo na elektronizaci a žádosti za Vás překlápěli do aplikace pracovníci Sekretariátu, zůstala v tabulce 3.2. Rozpočet projektu – vyúčtování komentáře k dotaci poznámka „ok“. Tyto komentáře jsou pouze pracovní a je třeba je nahradit skutečným komentářem k dané položce rozpočtu dotace.

Pokud příjemce dotace, kterému byly poskytnuty Úřadem vlády ČR prostředky státního rozpočtu, nedodrží termíny a podmínky pro závěrečnou zprávu, pro odeslání finančního vypořádání stanoveného vyhláškou č. 367/2015 Sb. a nebo prostředky budou zaslány na depozitní účet Úřadu vlády ČR po termínu, bude postupováno následovně: Úřad vlády ČR – Oddělení kontroly na základě podnětu věcně příslušného útvaru neprodleně oznámí místně příslušnému finančnímu úřadu porušení rozpočtové kázně. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X