Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením

16. 2. 2017 13:24

První zasedání Odborné skupiny pro přístupnost veřejné správy a veřejných služeb

Ve čtvrtek 16. února 2017 se v budově Úřadu vlády uskutečnilo první zasedání Odborné skupiny pro přístupnost veřejné správy a veřejných služeb.

Vládní výbor pro zdravotně postižené občany (VVZPO) zřídil Odbornou skupinu pro přístupnost veřejné správy a veřejných služeb na svém zasedání dne 08.11.2016. Tato skupina by měla sloužit k lepší koordinaci v oblasti governance accessibility, tedy mechanismů, díky kterým jsou veřejná správa a veřejné služby přístupné pro všechny občany se zvláštním zřetelem na lidi se zdravotním postižením. Členy této skupiny jsou zástupci rezortů, v jejichž gesci jsou oblasti dotčené problematikou governance accessibility a zástupci organizací lidí se zdravotním postižením.

Na úvodní schůzce byli členové a členky skupiny seznámeni s problematikou governance accessibility a byl dohodnut rámcový postup práce odborné skupiny. Skupina se bude věnovat analýze současného stavu přístupnosti veřejné správy a veřejných služeb a spolupráci při projednávání evropské a národní legislativy.

Příští zasedání bude věnováno tzv. European Accibility Act a obecně přístupnosti výrobků a služeb.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X