Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

3. 3. 2016 16:46

Pracovní skupina pro mezinárodní spolupráci romské Rady chystala blízká setkání

Ve čtvrtek 3. března 2016 se uskutečnilo II. zasedání Pracovní skupiny pro zahraniční spolupráci Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Pracovní skupina řešila hlavně připravovaná mezinárodní setkání. Projednány byly možnosti spolupráce se Slovenskou republikou během slovenského předsednictví v EU. Dále v souvislosti s blížící se březnovou tematickou návštěvou Ad hoc výboru odborníků pro romské záležitosti Rady Evropy v Maďarské republice byla pracovní skupina seznámena s programem návštěvy a informována zástupcem Národního ústavu pro vzdělávání o užívaných diagnostických nástrojích v České republice.

Členové pracovní skupiny na zasedání dále otevřeli téma protiprávních sterilizací, jež bylo na programu vlády dne 30. září 2015.

V dalších bodech zasedání se Pracovní skupina zabývala aktuálním vývojem vzniku Evropského romského institutu;  projektem Národní romské platformy, který podal Úřad vlády v rámci akčního grantu Evropské komise; nadcházejícími mezinárodními akcemi týkajících se tématu integrace Romů; a připravovaným aktivitám k Mezinárodnímu dni Romů, který bude 8. dubna.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy