Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

9. 3. 2018 15:14

Jmenování nových členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny

Vláda usnesení ze dne 8. března 2018 č. 147 jmenovala na návrh ministra spravedlnosti a předsedy Rady vlády pro záležitosti romské menšiny 5 nových členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Mgr. Alica Sigmund Heráková se věnuje aktivistické žurnalistice. Píše komentáře pro Romano hangos a Romea.cz, aktuálně působí jako PR specialista a spolupracuje s Muzeem romské kultury a organizací Drom, romské středisko, moderuje akademické Masarykovy debaty a podílí se na festivalu Ghettofest.

Štefan Oláh dlouhodobě působí jako dobrovolník v romských organizací, věnuje se komunitní práci, doučování dětí a mládeže, organizování volnočasových a kulturních aktivit, připravuje letní tábory pro děti z Tanvaldu, Harachova, Smržovky, Destné a Hamru na Jezeře.

Josef Stojka zastupuje olašské Romy prostřednictvím Unie Olašských Romů v Ostravě, z.s., jež v roce 1998 zakládal. Aktivní je zejména v oblastech jako jsou sociální služby, vězeňství, věnuje se drogové problematice, boji s rasismem a xenofobií. V současné době je stálým hostem Rady vlády pro národnostní menšiny.

Nikola Taragoš je programový ředitel organizace Romodrom, o.p.s. Zapojuje se do řady lokálních projektů se zaměřením na romskou integraci prostřednictvím sítě místních akčních skupin. Mimo pracovní poměr je aktivním dobrovolníkem v pořádání volnočasových aktivit pro děti. Zajímá se o inovace v oblasti sociálního bydlení a řídí řadu projektů v oblasti sociálního bydlení.

Petr Torák, MBA v roce 2015 obdržel od královny Alžběty II. prestižní Řád britského impéria, v současné době žije ve Velké Británii. Působí jako konzultant v oblastech inkluzivního vzdělávání, komunitní práce, obchodování s lidmi, zločinů z nenávisti a činnosti komunitní policie. Do roku 2017 působil jako policejní důstojník v Peterborough na Cambridgeshire Constabulary.
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X