Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

21. 1. 2019 13:19

Jmenování nových členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny

Vláda usnesením č. 31 ze dne 11. ledna 2019 jmenovala, na návrh předsedy Rady vlády pro záležitosti romské menšiny, 13 členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny, z toho 5 nových, kterými jsou:

Guži Zdeněk, Bc. je válečným veteránem, politikem a také dlouhodobým romským aktivistou. V rámci své aktivistické činnosti realizoval mnoho edukačních a kulturních akcí s cílem dosáhnut lepších vzájemných vztahů mezi Romy a majoritní společností. V minulosti působil také jako poradce ministra pro lidská práva a národnostní menšiny Michaela Kocába.

Husák Jan, Mgr. se dlouhodobě věnuje územní a bytové politice a sociální politice na celostátní i regionální úrovni nebo také strategickému řízení a plánování. V minulosti působil jako externí poradce v organizacích jako je Otevřená společnost, o.p.s. nebo Romodrom o.p.s.

Theuserová Iveta, DiS. je vedoucí Sociální protidrogové poradny Janov organizace Most k naději z.s. V rámci své činnosti se věnuje především problematice bydlení a nekorektního chování správců budov, ale také komunitní práci a realizaci volnočasových aktivit pro děti a mládež ze sociálně vyloučené lokality Litvínov – Janov.

Slanina Simon, Mgr. je lektorem a konzultantem několika neziskových organizací, jako je např. Dobrá rodina o.s. nebo Mimo domov o.s. Dále působí jako poradce ve věcech týkajících se odcházení dětí z dětských domovů, kde se zaměřuje především na dětí romské národnosti.

Ščuka Tomáš, Bc. je odborníkem Rady Evropy pro začleňování romské menšiny se zaměřením na podporu inkluzivního přístupu ve vzdělávání. Zároveň je také výzkumníkem zabývajícím se reprezentací Romů ve školních učebnicích v Čechách a na Slovensku.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X