Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

29. 11. 2018 15:19

Pozvánka na seminář pro ORP k možnostem financování činností RP z Norských fondů

dovolujeme si vás tímto co nejsrdečněji pozvat 4. 12. 2018 (od 10:30 hod.) do Lichtenštejnského paláce v Praze na seminář pro obce s rozšířenou působností (ORP) - resp. tajemníky obcí a romské poradce - ohledně možností ko-financování činnosti romských poradců  z Norských fondů - a to v rámci programové oblasti 7 - Romská inkluze a zmocňování.   Podrobnosti - viz níže...

Vážená paní primátorko,
Vážený pane primátore,
Vážená paní starostko,
Vážený pane starosto,

v souvislosti s přípravou programového období Norských fondů 2014 - 2021, Programové oblasti 7 – Romská inkluze a zmocňování si dovoluji pozvat zástupce Vašeho města na společné jednání k nastavení připravované výzvy (podporovaných aktivit). Jednání proběhne dne 4. prosince 2018 v prostorách Lichtenštejnského paláce Úřadu vlády ČR (U Sovových mlýnů 506/4, 118 00 Malá Strana) od 10:30 hod. do 14:00 hod.

Výzva bude určena pro obce s rozšířenou působností a kraje za účelem posilování kapacit obcí a zřizování tzv. romských poradců/koordinátorů, kteří jsou zapojeni do vytváření místních politik a zmocňování Romů. Účelem výzvy je podpořit takové aktivity, jež navážou na zákonnou povinnost obcí s rozšířenou působností uvedenou v odst. 8 § 6 zákona č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin. Ta ukládá obecním úřadům obcí s rozšířenou působností ve svém správním obvodu plnit úkoly napomáhající výkonu práv příslušníků romské komunity a integraci příslušníků romské komunity do společnosti.

Na jednání bychom uvítali tajemníky městských úřadů a magistrátů, případně tzv. romské poradce a jejich aktivní zapojení do diskuse. Svou účast prosím potvrďte Mgr. Jiřímu Součkovi z Oddělení kanceláře Rady vlády pro záležitosti romské menšiny a sekretariátu Rady vlády pro národnostní menšiny na emailové adrese soucek.jiri@vlada.cz, případně telefonicky na čísle +420 725 785 761.

Děkuji za spolupráci.

Mgr. Martina Štěpánková, MPA
(zmocněnkyně vlády ČR pro lidská práva)

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty