Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

15. 11. 2012 11:46

Zápis ze zasedání Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny dne 8. listopadu 2012

Dne 8. listopadu 2012 se sešla Rada vlády ČR pro záležitosti romské menšiny. Jednání vedla výkonná místopředsedkyně Rady Mgr. Monika Šimůnková, jež zastoupila předsedu Rady RNDr. Petra Nečase. Hlavními body jednání bylo téma inkluzivního vzdělávání, jež obsahovalo prezentaci náměstka ministra PhDr. Jindřicha Fryče a vrchního ředitele Mgr. Jakuba Stárka ohledně Plánu opatření pro výkon rozsudku Evropského soudu pro lidská práva v případu D. H. a ostatní proti České republice.

Na svém jednání Rada ustanovila pracovní skupinu pro záležitosti dotací v rámci Výboru pro spolupráci se samosprávami. V souvislosti s dotačními tituly v kompetenci Rady bylo na jednání prodiskutováno také jmenné složení Komise pro hodnocení projektů, která se bude zabývat žádostmi o dotaci na kalendářní rok 2013.

Vzhledem k časovému omezení byla zpráva o činnosti zmocněnkyně vlády pro lidská práva a kanceláře Rady vlády pro záležitosti romské menšiny za uplynulé období od posledního jednání Rady předložena členům Rady jako příloha k jednání.

Zpráva informovala např. o intervenci zmocněnkyně vlády v krizových situacích na Šluknovsku a v Ostravě, o její schůzce s představiteli médií ohledně medializace údajené romské kriminanlity nebo o jednáních spojených s výročím rozsudku Evropského soudu pro lidská práva v případu D. H. a ostatní proti České republice.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X