Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv dotací

7. 12. 2008 23:09

Předcházení sociálnímu vyloučení a odstraňování jeho důsledků, podprogram B. Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce pro rok 2009

Rada vlády ČR pro záležitosti romské komunity ve spolupráci s Úřadem vlády ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci dotačního programu Předcházení sociálnímu vyloučení a odstraňování jeho důsledků, podprogram B. Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce pro rok 2009.

Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce 2009 Podprogram B. Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce 2009, je určen na výdaje spojené se zajištěním a realizací projektů, jež poskytují podporu a pomoc příslušníkům romských komunit a obyvatelům vyloučených romských lokalit s cílem předcházet sociálnímu vyloučení a odstraňovat jeho důsledky a které splňují následující priority:

= oblast prevence sociálního vyloučení, tj. budou podporovány zejména terénní programy, vzdělávání terénních pracovníků, zdravotně preventivní programy, preventivní programy pro děti a mládež a poradenství v romských komunitách/lokalitách, kde hrozí sociální vyloučení;
= oblast komunitní práce ve vyloučených romských komunitách/lokalitách, tj. budou podporovány projekty zaměřené na podporu a pomoc lidem žijícím ve vyloučených romských komunitách/lokalitách k získávání dovednosti řešit svoji situaci vlastními silami, s podporou dalších osob nebo společným úsilím dané komunity.

Jedná se zejména o projekty a aktivity, které umožňují a podporují snahu klientů vést běžný život ve svém přirozeném prostředí, podporují klienta v zapojení se do místní komunity a předcházejí tak jeho vyloučení ze společenského života. Současně budou podporovány projekty směřující k provázanosti poskytovaných služeb na bázi spolupráce mezi relevantními subjekty (např. spolupráce s Policií, se zdravotnickým zařízením aj.).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X