Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv dotací

6. 10. 2011 7:50

Vyhlášení dotačního řízení na rok 2012 k dotačnímu programu Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce.

Rada vlády ČR pro záležitosti romské menšiny ve spolupráci s Úřadem vlády ČR vyhlašuje dotační řízení na rok 2012 k dotačnímu programu Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce.

Upozornění!  Toto dotační řízení je vyhlášeno dle nové Směrnice vedoucího Úřadu vlády ČR č. 19/2011 o poskytování dotací k financování programů v oblasti lidských práv, která vešla v platnost dne 1. 10. 2011.

Dotační program Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce je určen na výdaje spojené se zajištěním a realizací aktivit, jež poskytují podporu a pomoc Romům s cílem předcházet sociálnímu vyloučení a odstraňovat jeho důsledky. Jedná se zejména o projekty a aktivity, které umožňují a podporují snahu klientů vést běžný život ve svém přirozeném prostředí, podporují klienta v zapojení se do místní komunity a předcházejí tak jeho vyloučení ze společenského života. Současně budou podporovány projekty směřující k provázanosti poskytovaných služeb na bázi spolupráce mezi relevantními subjekty (např. spolupráce se zdravotnickými zařízeními, vzdělávacími institucemi, orgány státní správy a samosprávy, policií aj.). Žadatelem může být občanské sdružení, církevní právnická osoba, obecně prospěšná společnost, nadace nebo nadační fond.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X