Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

31. 7. 2013 15:44

AVÍZO: Jednání pracovní skupiny pro řešení sociálních nepokojů dne 1.8.2013 ve Strakově akademii

Ve čtvrtek 1. srpna se ve Strakově akademii bude konat jednání pracovní skupiny pro řešení sociálních nepokojů. Skupinu svolala na základě informací z terénu od Agentury pro sociální začleňování vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková. Jednání se vzhledem k závažnosti tématu účastní i premiér Jiří Rusnok a ministr vnitra Martin Pecina.

Jednání se dále zúčastní i zástupci některých obcí a měst, které v poslední době řešily sociální problémy na svém území (náměstek primátora Českých Budějovic Petr Podhola starostka Duchcova Jitka Bártová, primátor Ostravy Petr Kajnar).

Pracovní skupina navrhne sadu legislativních a systémových kroků pro jednotlivé resorty, které by měly vést k zmírnění sociálních nepokojů na území České republiky. Tyto kroky budou-li schváleny, by měly být navrženy k projednání vládou.

Vytvoření pracovní skupiny pro řešení sociálních nepokojů schválila vláda v srpnu loňského roku. Skupina je svolávána pouze v případě výskytu závažnějších sociálních nepokojů v regionech. Tvoří ji kromě vládní zmocněnkyně náměstci ministrů práce, školství, vnitra, průmyslu a pro místní rozvoj a ředitel Agentury pro sociální začleňování. Jejím cílem je, aby postup státní správy a resortů při řešení podobných situací byl co nejvíce provázaný a koordinovaný.

Po skončení jednání vydáme tiskovou zprávu, ve které Vás budeme informovat o výsledcích jednání.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X