Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

29. 7. 2010 12:53

Inspekční cesta do Hodonína u Kunštátu

Dne 29. července 2010 se v místě protektorátního cikánského tábora sešli hlavní realizátoři mezinárodního vzdělávacího a konferenčního centra o romském holocaustu v Hodoníně u Kunštátu, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš, vládní zmocněnec pro lidská práva Michael Kocáb, zástupci Muzea romské kultury v Brně a starostové Hodonína u Kunštátu Zdeněk Bubeník, a Boskovic Ing. Jaroslav Dohnálek.

Zmocněnec s ministrem vyjádřili společný záměr projekt realizovat. Ministr Dobeš bude o postupu realizace v říjnu informovat vládu a žádat o podporu dokončení projektu. Do té doby musí být započteno zpracování projektové dokumentace ke stavebnímu řízení a konkrétně navržena odborná, historická a také didaktická náplň činnosti centra. Na MŠMT již vznikl návrh, jak institucionálně centrum zabezpečit tak, aby se na něm podílely jak místní samospráva a komunity, tak stát.

Zmocněnec pro lidská práva je s výsledkem jednání spokojen, „nástupem nového ministra školství pana Dobeše můžeme za veškerými potížemi při realizaci tohoto projektu udělat tlustou čáru. Mám naději, že nynější vláda bude v realizaci projektu pokračovat a světově jedinečné centrum skutečně vznikne,“ řekl Kocáb.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie