Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

27. 6. 2013 15:16

Vládní zmocněnkyně pro lidská práva uctila památku Milady Horákové a umučených kněží

Zmocněnkyně vlády ČR pro lidská práva Mgr. Monika Šimůnková uctila památku Milady Horákové a duchovních umučených nacisty i komunisty. Pietní akt se konal v předvečer 63. výročí popravy političky Milady Horákové u jejího stylizovaného hrobu na Vyšehradském hřbitově.

Setkání, které organizovala Konfederace politických vězňů ČR a Klub dr. Milady Horákové, se zúčastnila řada zástupců veřejného života, v čele s předsedkyní Poslanecké sněmovny PČR Miroslavou Němcovou a místopředsedou Senátu PČR Přemyslem Sobotkou. V projevech, které na Vyšehradě zazněly, byla připomenuta nejen památka Milady Horákové a silné svědectví jejího života, ale i varování před snahami relativizovat totalitní podstatu komunismu, jak jsme toho někdy svědky v současnosti.

U stylizovaného hrobu komunisty popravené české političky a u Památníku kněží a řeholníků umučených oběma totalitními režimy položila vládní zmocněnkyně květiny a následně se pozdravila s řadou hostů z řad bývalých politických vězňů i se zástupci různých společenských institucí a organizací.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X