Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací
Stránka byla přesunuta do archivu

26. 7. 2016 12:25

Agentura na pracovním setkání s představiteli Romů představila inovovanou Strategii boje proti sociálnímu vyloučení

Dnes se ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier a členové Rady vlády pro záležitosti romské menšiny v Hrzánském paláci setkali s představiteli romské občanské společnosti a zástupci širší romské veřejnosti.

Ministr Dienstbier pozval představitele Romů k diskuzi nad vládními opatřeními v oblasti romské integrace a sociálním začleňováním. Hlavními tématy diskuze byla implementace Strategie romské integrace do roku 2020 a Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období 2016-2020 z místního pohledu, tzn. z pohledu těch, kterých se to přímo týká. Program setkání se také věnoval přípravě zákona o sociálním podnikání a překážkám v oblasti standardního bydlení.

Z Úřadu vlády ČR budou přítomni náměstkyně pro řízení Sekce pro lidská práva Marina Štěpánková, její zástupce David Beňák, ředitel Agentury pro sociální začleňování Radek Jiránek a vedoucí Oddělení kanceláře Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Martin Martínek.

Za romskou menšinu se jednání účastnilo přes 60 hostů, mezi něž patří významní romští představitelé, zástupci romských neziskových organizací a organizací implementující projekty zaměřené na komunitní práci a zástupci měst.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X