Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

9. 5. 2011 17:37

Premiér se zúčastnil dne otevřených dveří v Kramářově vile

Premiér se zúčastnil dne otevřených dveří v Kramářově vile
U příležitosti státního svátku zpřístupnil Úřad vlády ČR 8. května 2011 Kramářovu vilu veřejnosti. Navštěvníky ve své residenci přivítal i předseda vlády Petr Nečas.

Návštěvníci měli opět po více než roce ojedinělou možnost nahlédnout do míst, kde se setkávají významné osobnosti české i světové politické scény. Téměř hodinová prohlídka nabídla návštěvníkům ojedinělou možnost nahlédnout do míst, kde se setkávají významné osobnosti české i světové politické scény a za doprovodu průvodců se jim dostalo odborného výkladu o životě manželů Kramářových a o historii vily. Součástí trasy byla i zahrada, jejíž poloha na Letenské pláni umožňuje ojedinělý výhled na Prahu a všechny pražské mosty.Premiér se zúčastnil dne otevřených dveří v Kramářově vile

Krátce po poledni přijel návštěvníky pozdravit i premiér Petr Nečas, který zvědavým hostům odpovídal např. na otázku, proč v Kramářově vile nebydlí. „Každý, kdo si projde Kramářovu vilu, tak zjistí, že není uzpůsobena pro život rodiny s více dětmi nebo s malými dětmi. Kramářovi byli navíc bezdětní, takže není překvapivé, že jsem se sem nepřestěhoval a bydlím tam, kde jsem doposud v Praze měl přechodné bydliště,“ řekl premiér Nečas.

O prohlídku vily byl obrovský zájem, během dne ji navštívilo téměř dva tisíce návštěvníků.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Zvuková příloha

Premiér Petr Nečas při návštěvě Kramářovy vily

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie