Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Konference

30. 6. 2011 11:26

Simulované zasedání vlády ve Strakově akademii

Simulované zasedání vlády, 28. 6 2011, Strakova akademie
V úterý 28. června 2011 byl v zasedací místnosti vlády ve Strakově akademii zakončen první ročník projektu Simulované zasedání vlády, který pro studenty třetích ročníků gymnázií z celé České republiky připravilo Informační centrum vlády ČR.   

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Simulovaného zasedání vlády, které bylo vyvrcholením půlroční práce studentů třetích ročníků gymnázií, kteří se od prosince loňského roku účastní na přípravě legislativních materiálů, proběhlo za přítomnosti předsedy vlády České republiky Petra Nečase.

Simulované zasedání vlády, 28. 6 2011, Strakova akademieNa zasedání studentské vlády přijeli týmy obhájit své věcné záměry zákonů. Ve svých návrzích se zástupci škol věnovali problematice přeplněných věznic, využití zemědělské půdy, omezení nové zástavby, problematice povinného nošení reflexních vest pro cyklisty a chodce mimo obec, snížení věku pro udělení řidičského průkazu, otázce přijetí Eura v České republice, zvýhodnění občanů aktivně dbajících o své zdraví, přidělování sociálních dávek, ekologii hromadné dopravy, autorskému zákonu, zákonu o diplomacii, bezdomovectví, aktivním zálohám v armádě ČR a také problematice legalizace prostituce v ČR.

Simulované zasedání vlády, 28. 6 2011, Strakova akademieMezi studentskou vládou úspěšně přijaté návrhy patři novela zákona o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, návrh zákona o trestu domácího vězení, novela zákona o nové zástavbě na státních a obecních zemědělských plochách, novela zákona o odpadech a také zákon o zahraniční službě.

Simulované zasedání vlády, 28. 6 2011, Strakova akademiePrvního ročníku projektu Simulované zasedání vlády se zúčastnili studenti pražských gymnázií Na Zatlance, Jana Nerudy, Akademického gymnázia Štěpánská, Nad Štolou, Christiana Dopplera a Jaroslava Heyrovského, brněnského gymnázia J.G. Mendela, gymnázií ze Skutče, Sokolova, Ostrova, Blanska, Kladna a Chebu.

Všem účastníkům projektu, jejich vyučujícím a všem spolupracovníkům děkujeme za účast a za spolupráci a přejeme všem pěkné prázdniny!

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Zvuková příloha

Tisková konference po Simulovaném zasedání vlády ve Strakově akademii, 28. června 2011

Záznam ze Simulovaného zasedání vlády ve Strakově akademii, 28. června 2011

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie