Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Události

7. 11. 2013 9:08

Co znamená být Čechem? Odpověď hledá Erazim Kohák

Úřad vlády inicioval třetí vydání knihy českého filosofa a publicisty Erazima Koháka s názvem Domov a dálava a podtitulem Kulturní totožnost a obecné lidství v české filosofii.

Co znamená být Čechem? Odpověď hledá Erazim Kohák

Autor se snaží čtivě prostřednictvím vyprávění příběhů české totožnosti a české filosofie odpovědět na stále aktuální otázky „Co to znamená být Čech?“ a „Má to vůbec ještě nějaký smysl?“

Na první pohled vědecká kniha se snaží zajímavým a čtivým způsobem nastolit zamyšlení nad minulostí i přítomností české národní identity, pojednává o společných ideálech a naději, stejně jako se zamýšlí co nás dnes jako národní společenství charakterizuje i ohrožuje.

Kohák čtenářům nenutí jeden závěr, ale nechává na každém, aby si udělal vlastní úsudek. V jednotlivých kapitolách v podobě čtivého, i když náročného textu dokáže nejdříve zaujmout, přimět k přemýšlení a zamyšlení se nad současností i budoucností.

"Kniha i autor děkují panu ministerskému předsedovi České republiky, Jiřímu Rusnokovi, a panu vedoucímu Úřadu vlády České republiky, Radku Augustinovi, za jejich zájem a iniciativu, díky nimiž se tato beznadějně rozebraná kniha dočkala dotisku, rozpočtové tísni navzdory," dodává Erazim Kohák.

Třetí vydání knihy Domov a dálava vyšlo pod záštitou předsedy vlády České republiky a ve spolupráci s Úřadem vlády České republiky.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie