Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

31. 5. 2010 12:19

Den otevřených dveří ve Strakově akademii 12. června 2010

Výstava kreseb českého sochaře a grafika Jindřicha Zeithammla Otevření zahrady Promítání filmu

Výstava v prostorách Strakovy akademie

Dne 12. března 2010 budou mít návštěvníci Prahy výjimečnou příležitost shlédnout výstavu kreseb předního českého sochaře a grafika Jindřicha Zeithammla. Výstava, umístěná v prvním patře Strakovy akademie, je další z cyklu prezentací současných českých výtvarníků, který od roku 2006 pořádá Úřad vlády České republiky. Za přítomnosti autora a řady předních českých umělců ji dne 13. května zahájil předseda vlády ČR Jan Fischer.

Socha na zahradě Strakovy akademie Současně budou mít návštěvníci Prahy možnost procházky zahradou Strakovy akademie, která bude otevřená v rámci projektu Open Gardens and Squeares Weekend. Ve spolupráci s Národním památkovým ústavem je zahrada Strakovy akademie jednou řady pražských zahrad, která se v tomto dni otevře široké veřejnosti.

Součástí prohlídky bude promítání filmu, který představí vedle interiéry a zahrady rezidencí předsedy vlády – Kramářovu vilu v Praze a vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí a paláce, jež jsou ve správě Úřadu vlády ČR – Lichtenštejnský palác na Kampě a Hrzánský palác v Loretánské ulici.

Budova Úřadu vlády bude otevřena od 10.00 hod do 17.00 hod.

Mapa.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie