Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Výstavy

2. 6. 2010 14:24

Veškeré úřední zvládnutí

Výstava klauzurních prací Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Ateliér veškerého sochařství - díla ve veřejném prostoru

Lenka Hubená: Adaptace

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze pořádá ve spolupráci s Úřadem vlády České republiky v zahradě Lichtenštejnského paláce na Kampě výstavu části klauzurních prací Ateliéru veškerého sochařství. Studenti představí své práce na téma dílo pro veřejný prostor. Zahrada jindy uzavřeného místa se tak na dva týdny otevře veřejnosti.

Kate Ghynn: Voják

Ateliér veškerého sochařství na VŠUP vedený Kurtem Gebauerem se dlouhodobě zabývá veřejným prostorem. Tématem letního semestru akademického roku 2009/2010 byla socha, instalace, happening ve veřejném prostoru a nové technologie v současném moderním umění. Podmínkou pro výstavu bylo najít vhodný prostor, aby studenti ve svých pracích mohli reagovat na konkrétní místo. Komorní prostor zahrady Lichtenštejnského paláce oslovil několik studentů ateliéru, kteří pro tuto zahradu vytvořili své sochy a instalace.

Matouš Lipus: Adorující genius

Studenti mají s prezentací ve veřejném prostoru již zkušenosti. Díla byla k vidění např. na náplavce u Vltavy mezi budovou Mánesa a Železničním mostem, kde bude část studentů vystavovat i v letošním roce.

Vystavující v zahradě Lichtenštejnského paláce:
Markéta Jáchimová
Barbora Krejčířová
Štěpán Čapek
Zuzana Čižková
Lenka Hubená
Lenka Janušková
Kate Ghynn
Matouš Lipus
Janja Prokić

Kurátorky výstavy:
za VŠUP: MgA. Ivana Junková, MgA. Dagmar Šubrtová
za Úřad vlády ČR: Mgr. Adriana Primusová

Zuzana Čížková: Jablíčko

Místo: zahrada Lichtenštejnského paláce na Kampě
U Sovových mlýnů 4/506
Praha 1 - Kampa

Otevřeno: pro veřejnost 3. 6. -15. 6. 2010 denně od 10 do 18 h.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie