Výstavy

29. 7. 2016

Výstava Osudy Strakovy akademie se přesouvá do Nového Města nad Metují

Úspěšná výstava Osudy Strakovy akademie pořádaná Úřadem vlády ČR se v úterý 2. srpna 2016 přesune do Nového Města nad Metují. Město, ve kterém se zakladatel Strakovy akademie – Jan Petr Straka narodil, bude výstavu na svém renesančním náměstí hostit až do konce září.

 

Osudy Strakovy akademie mohli zájemci doposud zhlédnout na zahradě Strakovy akademie, která byla pro veřejnost zpřístupněna v červnu a poté v červenci na Alšově nábřeží v Praze. Výstava pořádaná k výročí 240 let od založení nadace hraběte Jana Petra Straky a 120 let od dostavby budovy bude zahájena 2. srpna 2016 v 17.00 na Husově náměstí v Novém Městě nad Metují za účasti vedoucího Úřadu vlády ČR Pavla Dvořáka a starosty Petra Hableho.

Výstava Osudy Strakovy akademie přibližuje nejen historii sídla Úřadu vlády, tedy Strakovy akademie, ale také osobu jejího zakladatele – hraběte Jana Petra Straky. Rovněž se zabývá dobovými souvislostmi jednotlivých etap české historie. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost spatřit doposud nepublikované fotografie, které tvůrcům poskytly instituce jako Národní archiv, Národní technické muzeum, Muzeum hlavního města Prahy, Národní památkový ústav nebo Archiv hlavního města Prahy.

e-mailemFacebook   twitter