Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 10. 2018 14:16

Úřad vlády při příležitosti oslav výročí vzniku Československa otevře pro veřejnost Hrzánský a Lichtenštejnský palác

V sobotu 27. a neděli 28. října 2018 budou pro veřejnost mimořádně zpřístupněny Hrzánský a Lichtenštejnský palác, které patří Úřadu vlády ČR. Stane se tak u příležitosti oslav 100. výročí založení Československa. Hrzánský palác bude po oba dva dny otevřen od 9.00 do 17.00 hodin, otevírací doba v Lichtenštejnském paláci byla v sobotu z technických důvodů upravena od 13 do 18 hodin, v neděli bude otevřen od 9 do 17 hodin.

Hrzánský palác sloužil tento rok od června do září kvůli rekonstrukci Strakovy akademie jako hlavní pracovní sídlo premiéra Andreje Babiše a konala se zde také zasedání vlády. V paláci na pražských Hradčanech premiér přijal řadu zahraničních návštěv. V Hrzánském paláci si kromě nádherných interiérů návštěvníci mohou prohlédnout také stálé výstavy Symboly republiky a Můj stát. Více informací o Hrzánském paláci naleznete na stránkách /cz/urad-vlady/dalsi-objekty/hrzansky-palac-3689/.

Druhý zpřístupněný objekt, Lichtenštejnský palác, který leží na pražské Kampě, se může také pochlubit řadou významných hostů. Dnes slouží především k reprezentačním účelům, při své návštěvě České republiky v něm pobývali například španělský král Juan Carlos s ženou Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko. Další informace najdete na stránkách /cz/urad-vlady/dalsi-objekty/lichtenstejnsky-palac-3690/.

Tradičně se mohou návštěvníci těšit na komentované prohlídky v těchto slavnostních prostorách. V obou palácích si budou moci zájemci vychutnat nejen krásné interiéry a výhledy na Prahu z oken paláců, ale pro zajímavost bude pro veřejnost připraven i pohled na slavnostně prostřenou tabuli.

Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách, přičemž jedna prohlídka potrvá přibližně 40 minut. Poslední prohlídka začíná v 16.00, v případě Lichtenštejnského paláce sobotu v 17 hodin.

V rámci oslav výročí vzniku Československa bude v sobotu a v neděli večer též nasvícena Kramářova vila v národních barvách.

Společné století

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie