Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Ukončené projekty

10. 8. 2021 15:25

Plně financovaný projekt EK: Posílení vládních kapacit pro zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy

Posílení vládních kapacit pro zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy: podpora lepší implementace cílů rovnosti žen a mužů v České republice

Zdroj financování: TSI Nástroj pro technickou podporu

Stručná anotace: Cíle projektu: 1) Identifikovat možnosti pro lepší implementaci mechanismů připravované Strategie rovnosti žen a mužů 2021 - 2030; 2) identifikovat nástroje pro posílení kultury gender mainstreamingu napříč veřejnou správou na všech úrovních státní správy;3) zhodnotit příležitosti pro zvýšení zapojení žen do rozhodovacích procesů ve veřejné správě a podpořit kulturu rovnosti žen a mužů v pracovním prostředí; 4) posílit odpovědnost vlády ČR vůči svým občanům tak, že dosažený pokrok v oblasti rovnosti žen a mužů bude lépe měřitelný; 5) posílit komunikaci o dosažených úspěších v oblasti rovnosti žen a mužů.

Doba realizace: 9/2021 – 31. 12. 2022

Finanční rámec:

Rámcový rozpočet Projektu TSI je 300,000 EUR (spolufinancování ze státního rozpočtu: 0 %).

Realizací Projektu TSI nevzniká žadateli (tj. Úřadu vlády ČR) žádný právní vztah a žadatel nedostává přímo žádné finanční prostředky. S dodavatelem požadovaných výstupů uzavírá smlouvu Evropská komise a sama také projekty finančně řídí. Žadatel je de facto „věcným garantem“ projektu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X