Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktivní projekty

25. 11. 2021 14:58

Projekt DRUG-PREP

Projekt „Increasing preparedness and efficient responses of drug information systems and drug policy capacities to respond to emerging challenges and possible threats through strategic prospective approaches. (DRUG-PREP)“

Útvar věcného garanta: Odbor protidrogové politiky (OPK)

Zdroj financování: Justice Programme Drugs Policy Initiatives (JUST-2020-AG-DRUGS), Call for proposals 2021

Z čeho vychází potřeba realizace projektu: Zapojení do projektu zvýší schopnost a kapacitu ČR reagovat na nové trendy a hrozby v oblasti protidrogové politiky ČR zvýšením analytických schopností a akceschopnosti. Zvláštní pozornost bude věnována využití perspektivních přístupů a metod za účelem zlepšení předpovědí a pro-aktivního přístupu v protidrogové politice.

Cíl projektu: Posílení připravenosti a odolnosti evropských zemí vůči možnému nadcházejícímu vývoji v oblasti drog posílením systému monitorování nových trendů a hrozeb a účinné reakce na ně. Lepší pochopení současných trendů a hrozeb, které mohou ovlivnit drogovou situaci v Evropě. Zvýšení připravenosti know-how systémů monitorování drogové situace na národní úrovni. Zvýšení kapacit pro výzkum a reakci a proaktivnější reakce na problémy se závislostí a zdravotních rizik. Zintenzivnění spolupráce a networkingu v EU v oblasti informací a účinných reakcí v oblasti závislostí.

Hlavní výstupy:

Pracovní balíčky projektu:

  1. Management and Coordination of the Action
  2. Research of the current situation
  3. Research future situation
  4. Capacity building of National Drug Observatories
  5. Capacity building of policy makers
  6. Dissemination and promotion of project activities and results

Účast Úřadu vlády ČR (OPK/NMS) bude spočívat zejména v organizaci pracovních setkání s experty v oblasti monitoringu drogové situace a drogové politiky (balíčky 4 a 5), na kterých se budou projednávat otázky spojené s nástroji pro monitoring nových trendů drogové situace a aplikovat nástroje a metody vyvinuté v projektových balíčcích 2 a 3.

Doba realizace: 1/2022 – 12/2023

Finanční rámec:

Celkový rozpočet

Podíl státního rozpočtu

Podíl EU/spolufinancování

364.000 Kč

72.800 Kč / 20%

291 200 Kč / 80%

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X