Nabídka zaměstnání

1. 6. 2017 11:31

Oznámení o vyhlášení výběr. řízení na obsazení služebního místa vládní rada v ÚV ČR , Odboru Kancelář místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace

služební poměr

 

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa vládní rada v Úřadu vlády České republiky, Odboru Kancelář místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace, Oddělení publicity a koordinace národní politiky vědy, výzkumu a inovací

Č.j. 13517/2017-STA
Datum: 1. 6. 2017

Státní tajemník v Úřadu vlády České republiky jako služební orgán příslušný podle § 10 odst. 1 písm. f) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě (dále jen „zákon“), vyhlašuje výběrové řízení na služební místo vládní rada v Oddělení publicity a koordinace národní politiky vědy, výzkumu a inovací v oborech služby:

12. Výzkum, vývoj a inovace,

77. Odborné činnosti zabezpečení vlády.

Místem výkonu služby je Praha.

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou.

Náplň činnosti na služebním místě:

  • zajišťování komunikace místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace se sdělovacími prostředky a veřejností, spolupráce na informační strategii směrem k médiím a veřejnosti;
  • participace na zpracování výroční zprávy o činnosti útvaru místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace v oblasti poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb.;
  • příprava koncepce informační strategie místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace;
  • organizace a koordinace společenských akcí pořádaných útvarem místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace;
  • spolupráce s redakční radou webových stránek Úřadu vlády ČR při aktualizaci informací;
  • správa agendy korespondence adresované místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace - evidence, přímé vyřízení, další využití;
  • participace na správě a obsahu sociálních sítí útvaru místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace;
  • spolupráce na obsahu stránek www.vyzkum.cz.

Služební místo je zařazeno podle Přílohy č. 1 k zákonu do 12. platové třídy.

Na obsazovaném služebním místě není vyžadována způsobilost seznamovat se s utajovanými informacemi.

Posuzovány budou žádosti podané ve lhůtě do 30. června 2017, tj. v této lhůtě zaslané služebnímu orgánu (státní tajemník v Úřadu vlády ČR) prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu služebního úřadu nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Praha 1 nebo osobně podané na podatelnu služebního úřadu na výše uvedené adrese. Žádost lze podat rovněž v elektronické podobě s uznávaným elektronickým podpisem na elektronickou adresu služebního úřadu (posta@vlada.cz) nebo prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky (ID datové schránky: trfaa33).

Obálka, resp. datová zpráva, obsahující žádost včetně požadovaných listin (příloh) musí být označena slovy: „Neotvírat“ a slovy „Výběrové řízení na služební místo vládní rada v Oddělení publicity a koordinace národní politiky VVI v Úřadu vlády ČR,
č.j. 13517/2017-STA“
.

Výběrového řízení na výše uvedené služební místo se v souladu se zákonem může zúčastnit žadatel, který splňuje základní předpoklady stanovené zákonem, tj.:

  1. je státním občanem České republiky, občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru [§ 25 odst. 1 písm. a) zákona];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta první zákona dokládá příslušnými listinami, tj. průkazem totožnosti nebo osvědčením o státním občanství. Při podání žádosti lze podle § 26 odst. 2 zákona doložit pouze písemné čestné prohlášení o státním občanství popř. prostou kopii průkazu totožnosti; uvedenou listinu lze v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru;
    Žadatel, který není státním občanem České republiky, musí zkouškou u osoby, která jako plnoprávný člen Asociace jazykových zkušebních institucí v Evropě uskutečňuje touto asociací certifikovanou zkoušku z českého jazyka jako cizího jazyka, prokázat znalost českého jazyka; to neplatí, doloží-li, že absolvoval alespoň po dobu 3 školních roků základní, střední nebo vysokou školu, na které byl vyučovacím jazykem český jazyk. Splnění tohoto předpokladu se dokládá příslušnou listinou.
  2. dosáhl věku 18 let [§ 25 odst. 1 písm. b) zákona];
  3. je plně svéprávný [§ 25 odst. 1 písm. c) zákona];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta šestá zákona dokládá písemným čestným prohlášením;
  4. je bezúhonný [§ 25 odst. 1 písm. d) zákona];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta druhá zákona dokládá výpisem z Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce. Není-li žadatel státním občanem České republiky, doloží bezúhonnost obdobným dokladem [1]; 
  5. dosáhl vzdělání stanoveného zákonem pro toto služební místo [§ 25 odst. 1 písm. e) zákona], tj. vysokoškolského vzdělání získaného studiem v magisterském studijním programu;
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta první zákona dokládá příslušnými listinami, tj. originálem nebo úředně ověřenou kopií dokladu o dosaženém vzdělání (vysokoškolského diplomu). Při podání žádosti lze podle § 26 odst. 2 zákona doložit pouze písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání; uvedenou listinu lze v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru; 
  6. má potřebnou zdravotní způsobilost [§ 25 odst. 1 písm. f) zákona];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 3 dokládá čestným prohlášením.

Žadatel podá žádost služebnímu orgánu na přiloženém formuláři. Součástí žádosti jsou výše v textu uvedené dokumenty (listiny). K žádosti dále žadatel přiloží strukturovaný profesní životopis.

Související vzorové dokumenty:
1) Žádost o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo
2) Čestné prohlášení o státním občanství
3) Čestné prohlášení o svéprávnosti
4) Čestné prohlášení o dosaženém vzdělání
5) Čestné prohlášení o zdravotní způsobilosti
 

 


[1] Podle § 26 odst. 1 zákona jde o doklad obdobný výpisu z evidence Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce, osvědčující bezúhonnost, vydaný státem, jehož je žadatel státním občanem, jakož i státy, v nichž žadatel pobýval v posledních 3 letech nepřetržitě po dobu delší než 6 měsíců (dále jen „domovský stát“), a doložený úředním překladem do českého jazyka; pokud takový doklad domovský stát nevydává, doloží se bezúhonnost písemným čestným prohlášením.

vytisknout   e-mailem   Facebook   twitter