Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

31. 10. 2018 16:46

Informace k jednání se společností Veolia Česká republika, a.s.

Žádost o poskytnutí informací týkajících se jednání předsedy vlády ČR ze dne 11. září 2018 se společností Veolia Česká republika, a.s.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 19. září 2018 Vaše podání, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o informacích“), v němž žádáte o poskytnutí následujících informací:

… v novinách jsem se dočetl, že 11. 9. bylo setkání pana předsedy vlády se zástupci 25 globálně působících firem, mezi kterými byla i Veolia Voda Česká republika, kdysi snad působící ve vodárenství.  Zajímá mne, kdo tento subjekt s IČ 49241214 doporučil k účasti na setkání, či se sami přihlásili? Velikost jejich zisků je titěrná proti teplárenské Veolii, působící v tepelné lokalitě Ostrava s IČ 45193410, mající dividendy miliardové. Proto v rámci práva na informace žádám poskytnout informace, obsažené v písemnostech, vedoucích k účasti na setkání právě Veolia voda ČR, a to poskytnutím jejich kopií třeba e-mailem.“

K Vaší žádosti si Vám dovoluji zaslat v příloze kopii písemné pozvánky adresované generálnímu řediteli společnosti Veolia Česká republika, a.s., Phillippu Guitardovi, jež obsahuje Vámi požadované informace, přičemž si Vás dovoluji informovat, že jinými informacemi v předmětné věci Úřad vlády ČR nedisponuje.

S pozdravem

 

Mgr. Jan Večeřa
ředitel Odboru právního a kontrolního

 

v z. Mgr. Eva Hanušová v.r.
vedoucí Oddělení právního

 

 

Přílohy
Příloha č. 1 – Pozvánka

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty