Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

20. 12. 2019 13:46

Informace k návrhu zákona o veřejných dražbách

Žádost o informace týkající se projednávání návrhu zákona o veřejných dražbách, č.j. OVA 858/19, na zasedání Legislativní rady vlády konané dne 14. listopadu 2019.

Vážení,

Úřad vlády ČR obdržel Vaši elektronickou žádost ze dne 9. prosince 2019, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v níž žádáte o následující informace týkající se projednávání návrhu zákona o veřejných dražbách VeKLEP, č.j. OVA 858/19 (dále jen „ZVD“) na zasedání Legislativní rady vlády konané dne 14. listopadu 2019:

1. „Jaká stanoviska k ZVD předložily pracovní komise LRV na tomto zasedání?
2. Jaké sdělení MMR bylo předloženo LRV, které vedlo k přerušení projednávání ZVD na tomto zasedání LRV?“

K bodu 1. Vaší žádosti Vám v příloze zasílám stanoviska pracovních komisí Legislativní rady vlády, a to konkrétně pracovní komise pro soukromé právo, pro správní právo, pro finanční právo, pro pracovní právo a sociální věci, a komise RIA.

K bodům 2. Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že Legislativní rada vlády projednávala návrh zákona na svém zasedání konaném dne 14. listopadu 2019 a závěr o přerušení projednávání návrhu zákona o veřejných dražbách za účelem dopracování návrhu ve smyslu připomínek Legislativní rady vlády a následného předložení upraveného znění návrhu k opětovnému projednání Legislativní radě vlády vyplynul z projednání návrhu a Ministerstvo pro místní rozvoj jakožto předkladatel s tímto závěrem souhlasilo. Veškerá sdělení při projednání návrhu zákona ze strany předkladatele, včetně jeho vyjádření se k možnosti přerušení projednání, měla ústní charakter a byla součástí projednání předloženého návrhu zákona.

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

 


Přílohy
Příloha č. 1 - Stanoviska

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty