Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

1. 4. 2020 12:24

Informace týkající se COVID-19

Žádost o poskytnutí informací týkajících se přijatých opatření vztahujících se k České poště, s.p.

Vážená paní,

v reakci na Vaši žádost ze dne 15. března 2020 si Vám dovoluji sdělit následující. Působnost Úřadu vlády vymezuje ustanovení § 28 odst. 2 zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy ČR, ve znění pozdějších předpisů („kompetenční zákon“), podle něhož Úřad vlády plní úkoly spojené s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti vlády České republiky, jejích orgánů, členů vlády, kteří nejsou pověřeni řízením ministerstva nebo jiného úřadu, a orgánů, o nichž tak stanoví zvláštní zákon nebo tak rozhodne vláda.

Úřad vlády odborně zabezpečuje činnost vlády jako celku, nezabezpečuje tedy činnosti jednotlivých jejích členů, jimž odborné zabezpečení poskytují jimi řízená ministerstva.

Rozsah poskytovaného odborného zajištění činnosti vládě Úřadem vlády a tím i rozsah této oblasti působnosti Úřadu vlády je tedy přísně limitován, přičemž zásadně do jeho vymezení nelze zahrnout oblasti činnosti veřejné správy, jež spadají do působnosti konkrétních ministerstev či jiných ústředních orgánů státní správy.

Úřad vlády tedy nedisponuje veškerými informacemi, které se týkají činnosti jiných ústředních orgánů státní správy, resp. nedisponuje takovým rozsahem informací, jenž by umožnil poskytnutí relevantních odpovědí na konkrétní dotazy týkající se specifických problémů občanů, souvisejících s celou škálou opatření přijatých v rámci boje s epidemií koronaviru a onemocněním COVID-19, které způsobuje.

K Vašemu dotazu můžeme sdělit, že podle našich informací Česká pošta, s.p. již přijala určitá opatření, jež by měla chránit doručovatele poštovních zásilek. Souhrn těchto opatření je uveden na následujícím internetovém odkazu:
https://www.ceskaposta.cz/omezeni-vnitrostatnich-sluzeb

Pro řešení Vašich případných dalších konkrétních dotazů se, prosím, obraťte na věcně příslušné Ministerstvo vnitra, do jehož působnosti činnost České pošty, s.p., spadá.

Děkuji za pochopení.

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

 

 

 

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X