Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

25. 5. 2020 14:52

Informace týkající se COVID-19

Žádost o poskytnutí epidemiologického modelu, na základě kterého vláda schvaluje svá opatření a žádá o prodloužení nouzového stavu, a to včetně zdrojových dat, po vyloučení chráněných osobních údajů.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 24. dubna 2020 Vaši elektronickou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o informacích“), ve které žádáte o poskytnutí epidemiologického modelu, na základě kterého vláda schvaluje svá opatření a žádá o prodloužení nouzového stavu, a to včetně zdrojových dat, po vyloučení chráněných osobních údajů.

K  Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že působnost Úřadu vlády vymezuje ustanovení § 28 odst. 2 zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy ČR, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „kompetenční zákon“), podle něhož Úřad vlády plní úkoly spojené s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti vlády České republiky, jejích orgánů, členů vlády, kteří nejsou pověřeni řízením ministerstva nebo jiného úřadu, a orgánů, o nichž tak stanoví zvláštní zákon nebo tak rozhodne vláda.

Rozsah poskytovaného odborného zajištění činnosti vládě Úřadem vlády ČR a tím i rozsah této oblasti působnosti Úřadu vlády ČR je přísně limitován, Úřad vlády ČR odborně zabezpečuje činnost vlády jako celku, nezabezpečuje tedy činnosti jednotlivých jejích členů, jimž odborné zabezpečení poskytují jimi řízená ministerstva, přičemž zásadně do jeho vymezení nelze zahrnout ani oblasti činnosti veřejné správy, jež spadají do působnosti konkrétních ministerstev či jiných ústředních orgánů státní správy.

Úřad vlády tak disponuje jen velmi omezeným rozsahem informací, jež se mohou týkat Vámi požadovaného epidemiologického modelu. Tyto informace si Vám dovoluji zaslat v příloze.

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

 


Přílohy
Příloha č. 1 – Metodika
Příloha č. 2 – Datová a informační základna
Příloha č. 3 – Variantní výstupy
Příloha č. 4 – Stručný popis koncepce modelů

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty