Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

12. 6. 2020 11:34

Informace týkající se COVID-19

Žádost o informace týkající se přijatých opatření v souvislosti s COVID-19.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 13. května 2020 Vaše elektronické podání, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), ve kterém žádáte o níže uvedené informace:

1) „Na základě, jakých podstatných a měřitelných informací byl vyhlášen nouzový stav dne 12. 3. 2020 ve smyslu ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky Usnesením č. 194 – uveďte podrobné, měřitelné a přezkoumatelné odůvodnění.
2) Proč přezkoumatelné odůvodnění vyhlášení nouzového stavu ze dne 12. 3. 2020 nebylo řádně zveřejněno ve veřejném prostoru – web, média apod.)?
3) Jsou mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví opatřením obecné povahy dle § 171 správního řádu? Pokud ne, jaký status tato opatření mají a podle jakého právního předpisu?
4) Čl. 14 Listiny základních práv a svobod – Na základě, jakých měřitelných informací a odůvodnění bylo v rámci nouzového stavu omezeno právo občanů na volný pohyb? Omezení tohoto práva není nikde měřitelně odůvodněno.
5) Proč nebylo zveřejněno přezkoumatelné odůvodnění omezení práva na volný pohyb ve veřejném prostoru – web, média apod.?
6) Jaká byla příčina úmrtí u osob, které zemřeli v důsledku coronaviru? Ke dni 11. 5. 2020 je jejich počet 280.
7) Jakým způsobem bylo zjištěno, že tyto osoby (zmíněné v bodě 6) zemřeli v důsledku coronaviru? Uveďte měřitelné informace o tom, že bylo medicínsky prokázáno, že tyto osoby skutečně zemřeli v důsledku nákazy coronaviru.
8) Proč mezi občany, kteří zemřeli v důsledku jiných onemocnění, a bylo testy prokázáno, že měli nákazu covid-19, proč se uvádí jako oběti covid-19, když jimi nebyli?
9) Čl. 15, 16 Listiny a související – Z jakého důvodu bylo omezeno právo osob zákazem s účinností od 13. března 2020 od 6.00 hodin Usnesením č. 199 účastnit se až do odvolání na všech veřejných a soukromých kulturních, sportovních, společenských, náboženských, vzdělávacích a dalších akcí s účastí přesahující ve stejný čas počet 30 osob. Zákaz se týkal mimo jiné i trhů, poutí, slavností či ochutnávek. Na základě, jakého přezkoumatelného odůvodnění tak bylo přistoupeno k omezení práva na shromažďování.
10) Čl. 10 Listiny – Jak byla řádně odůvodněna nutnost nosit zakrytí nosu a úst? V odůvodněních opatření Ministerstva zdravotnictví se předpokládá existence coronaviru, ale ta nebyla dostatečně prokázána a nebylo prokázáno, že v souběhu s Covid-19 neprobíhala jiná virová onemocnění daleko horší než Covid-19.
11) Čl. 16 Listiny – Jak bylo přezkoumatelně zdůvodněno, že hobby markety (kde jsou pro Covid–19 ideální podmínky pro šíření) mohou být otevřeny v době před velikonočními svátky, ale bohoslužby, kde je stejná, ne-li menší koncentrace lidí tyto nemohly proběhnout?
12) Čl. 19 Listiny – Jak bylo přezkoumatelně zdůvodněno, že se občané nemohou shromažďovat při zajištění základních hygienických standardů?
13) Jak bylo přezkoumatelně zdůvodněno, že se zakazuje osobní přítomnost žáků ve školách a školských zařízeních?
14) Čl. 26 Listiny – Jak bylo měřitelně prokázáno, a zdůvodněno, že maloobchody musí být kvůli šíření coronaviru zavřené a občanům bude zamezeno pokračovat v podnikání?“

K Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že působnost Úřadu vlády vymezuje ustanovení § 28 odst. 2 zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy ČR, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „kompetenční zákon“), podle něhož Úřad vlády plní úkoly spojené s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti vlády České republiky, jejích orgánů, členů vlády, kteří nejsou pověřeni řízením ministerstva nebo jiného úřadu, a orgánů, o nichž tak stanoví zvláštní zákon nebo tak rozhodne vláda.

Rozsah poskytovaného odborného zajištění činnosti vládě Úřadem vlády ČR a tím i rozsah této oblasti působnosti Úřadu vlády ČR je tak přísně limitován, Úřad vlády ČR odborně zabezpečuje činnost vlády jako celku, nezabezpečuje tedy činnosti jednotlivých jejích členů, jimž odborné zabezpečení poskytují jimi řízená ministerstva, přičemž zásadně do jeho vymezení nelze zahrnout ani oblasti činnosti veřejné správy, jež spadají do působnosti konkrétních ministerstev či jiných ústředních orgánů státní správy. Úřad vlády ČR tak disponuje v předmětné věci omezeným rozsahem informací.

S ohledem na výše uvedené si Vám dovoluji sdělit následující.

K bodu 1) až 2) Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že odůvodnění vyhlášení nouzového stavu bylo prezentováno na tiskové konferenci vlády konané k vyhlášení nouzového stavu, jež byla včetně přepisu zveřejněna na vládních internetových stránkách http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady-12-brezna-2020-180249/. Předmětnou tiskovou konferenci přenášela živě Česká televize, ČTK ale i další média různou formou např. na https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/220411058280312.

K bodu 4) až 5) Vaší žádosti si pro Vaši informaci dovoluji uvést, že odůvodnění omezení volného pohybu osob z důvodu zabránění šíření COVID-19 bylo prezentováno na tiskové konferenci vlády, jež byla také následně zveřejněna včetně přepisu na vládních internetových stránkách http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady-15--brezna-2020-180361/. Předmětnou tiskovou konferenci zprostředkovala živě Česká televize, ČTK ale i další média různou formou např. na https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10997918455-mimoradne-porady-ct24/220254001730013-cr-v-karantene.

Vámi požadované informace v bodu 6), 7) a 8) žádosti se nevztahují k působnosti Úřadu vlády ČR, jež ani Vámi požadovanými informace nedisponuje, neboť předmětná problematika spadá do působnosti Ministerstva zdravotnictví v souladu s ustanovením § 10 odst. 1 kompetenčního zákona. Z tohoto důvodu Vaši žádost v bodech 6, 7) a 8) o informace s odvoláním na ustanovení § 14 odst. 5 písm. c) zákona, odkládám. Na základě výše uvedeného Vám doporučuji obrátit se s Vaší žádostí přímo na věcně příslušné Ministerstvo zdravotnictví.

K bodům 9) až 14) Vaší žádosti Úřad vlády ČR disponuje pouze odůvodněním přijatých opatření z důvodu zamezení šíření COVID-19, a dále záznamy tiskových konferencí a jejich přepisy na internetových vládních stránkách: http://www.vlada.cz/scripts/detail.php?pgid=218. Jinými informacemi Úřad vlády ČR nedisponuje.

K bodu 3) Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že námi bude vydáno samostatné rozhodnutí.

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X