Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

30. 7. 2021 13:16

Informace týkající se Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu

Žádost o poskytnutí informací týkajících se Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu a jejích členů

Úřad vlády ČR obdržel dne 28. června 2021 písemnou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, o poskytnutí informací týkajících se Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu (dále jen „Etická komise“) a jejích členů.

V reakci na žádost byl pisatel informován, že aktuální složení Etické komise je následující – doc. JUDr. Jan Kudrna, Ph.D., předseda Etické komise, PhDr. Prokop Tomek, Ph.D., místopředseda Etické komise, Mgr. Miloš Rejchrt, Ludmila Rakušanová, doc. JUDr. Petr Pithart, CSc., PhDr. Jiří Rajlich, PhDr. Petr Blažek, Ph.D. a Mgr. František Bublan.

K bodu č. 1 žádosti byly žadateli poskytnuty životopisy jednotlivých členů Etické komise, v nichž je uvedena jejich „kvalifikace i životní zkušenosti“, o které se žadateli jednalo,  zveřejněné na webových stránkách vlády ČR viz /cz/ppov/eticka-komise-cr/clenove/.

Ke zbývající části žádosti specifikované pod body 2 až 16 byl žadatel informován, že k této části žádosti bude vydáno samostatné rozhodnutí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X