Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

24. 4. 2023 11:02

Informace týkající se poskytnutí materiálu

Žádost týkající se výkonu funkce Národního protidrogového koordinátora a návrhu zákona k regulaci trhu s konopím v České republice

Vážený pane magistře,

Úřad vlády České republiky obdržel dne 16. března 2023 Vaši písemnou žádost s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o informacích“) týkající se výkonu funkce Národního protidrogového koordinátora a návrhu zákona k regulaci trhu s konopím v České republice.

V reakci na otázku č. 1 Vaší žádosti si dovoluji sdělit, že Mgr. Jindřich Vobořil byl Národním protidrogovým koordinátorem poprvé v období od 29. června 2010 do 31. července 2018. Jeho druhé období započalo dne 14. února 2022.

K otázce č. 2 žádosti uvádím, že v současné době je zřízena na základě pověření předsedy vlády České republiky Expertní pracovní skupina pro regulaci trhu s konopím v České republice. Tato skupina vznikla po jednání koaliční K5. Hlavním cílem Expertní skupiny je příprava rámcového návrhu zákona k regulaci trhu s konopím v České republice, který bude následně předložen vládě jako podklad pro politickou diskuzi během dubna/května tohoto roku. Návrh počítá se třemi pilíři regulovaného trhu s konopím: samopěstování, konopné spolky a prodej v konopných provozovnách. V návaznosti na výsledek politické diskuze bude dál zpracováno paragrafové znění. Ambicí národního koordinátora je přijetí tohoto zákona v roce 2024.

Pro úplnost si dovoluji sdělit, že tímto považuji Vaši žádost za vyřízenou. Pokud tedy budete následně požadovat poskytnutí dalších informací, resp. materiálů ve výše uvedené věci, je nezbytné zaslat novou žádost podle zákona o informacích.

 S pozdravem

Mgr. Ivana Beránková v. r.
vedoucí Oddělení právního
zástupkyně ředitele Odboru právního a kontrolního

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X