Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

4. 9. 2019 16:17

Informace týkající se Rady Energetického regulačního úřadu

Žádost o poskytnutí informací týkajících se odvolání členů Rady Energetického regulačního úřadu Vladimíra Vlka a Vladimíra Outraty a neprodloužení funkčního období předsedy Rady Energetického regulačního úřadu Jana Pokorného.

Vážení,

Úřad vlády ČR obdržel dne 1. srpna 2019 Vaši elektronickou žádost a dne 6. srpna 2019 Vaši duplicitní písemnou žádost adresovanou předsedovi vlády ČR Ing. Andreji Babišovi, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), ve které žádáte o poskytnutí níže uvedených informací týkajících se odvolání členů Rady Energetického regulačního úřadu Vladimíra Vlka a Vladimíra Outraty a neprodloužení funkčního období předsedy Rady Energetického regulačního úřadu Jana Pokorného:

  1.  „Kterých regulovaných subjektů, nebo firem, které byly ERÚ zvýhodněny, se to týká?
  2. V jakém rozsahu došlo k poškození spotřebitelů, zákazníků?
  3. Kdy a jak budou poškození spotřebitelé a diskriminovaní účastníci energetického trhu odškodněni?
  4. Kdy, kým a na koho bylo podáno trestní oznámení?

Pro Vaši informaci uvádím, že postavení Úřadu vlády ČR je upraveno zákonem č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy ČR, ve znění pozdějších předpisů. Jemu je svěřeno plnění úkolů souvisejících s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti vlády a jejích orgánů.

Dne 30. července 2019 projednala vláda ČR materiál evidovaný pod čj. 712/19 a čj. 713/19 týkající se Vámi uváděné problematiky, jenž je Úřadu vlády ČR však přístupný pouze v rozsahu průvodních dopisů a předkládacích zpráv. Překládací zprávy, jež se týkají Vámi požadovaných informací, si Vám dovoluji zaslat v příloze. Dalšími informacemi v předmětné věci však Úřad vlády ČR s ohledem na svoji působnost nedisponuje, jelikož předmětná problematika souvisí výhradně s činností Ministerstva průmyslu a obchodu, jež bylo i předkladatelem těchto materiálů. Z tohoto důvodu Vaši žádost o informace s odvoláním na ustanovení § 14 odst. 5 písm. c) zákona, odkládám. Doporučuji Vám obrátit se s Vaší žádostí přímo na věcně příslušné Ministerstvo průmyslu a obchodu.

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa
ředitel Odboru právního a kontrolního

 

 

v z. Mgr. Eva Hanušová v.r.
vedoucí Oddělení právního

 

 

Přílohy
Příloha č. 1 – Předkládací zpráva k čj. 712/19
Příloha č. 2 -  Předkládací zpráva k čj. 713/19

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X