Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

25. 3. 2021 11:22

Informace týkající se udělení státních vyznamenání dne 28. října 2020

Žádost o informace vztahující se k rozhodnutí prezidenta republiky o udělení státních vyznamenání při příležitosti oslavy státního svátku dne 28. října 2020

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 28. února 2021 Vaši elektronickou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, kterou jste specifikoval tímto způsobem:

„Vážené dámy, vážení pánové, obracím se na vás se žádostí o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Žádost:  Žádám o sdělení, zda předseda vlády nebo jím pověřený člen vlády spolupodepsal rozhodnutí prezidenta republiky o státním vyznamenání pro JUDr. Pavla Rychetského. Pokud se tak stalo, žádám o zaslání kopie tohoto dokumentu.“

V reakci na Vaši žádost si Vám dovoluji sdělit, že rozhodnutí prezidenta republiky o státním vyznamenání pro JUDr. Pavla Rychetského, resp. rozhodnutí prezidenta republiky o propůjčení a udělení státních vyznamenání při příležitosti oslavy státního svátku dne 28. října 2020 podle čl. 63 odst. 1 písm. h) Ústavy České republiky bylo předsedou vlády kontrasignováno v souladu s čl. 63 odst. 3 Ústavy České republiky.

Ke zbývající části Vaší žádosti týkající se požadavku na poskytnutí kopie uvedeného kontrasignovaného rozhodnutí prezidenta republiky, si Vás dovoluji informovat, že k této části Vaší žádosti bude námi vydáno samostatné rozhodnutí.

S pozdravem


Mgr. Jan Večeřa
ředitel Odboru právního a kontrolního

v.z. Mgr. Eva Hanušová v.r.
vedoucí Oddělení právního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X