Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

14. 1. 2021 13:59

Informace týkající se usnesení vlády ČR

Žádost o poskytnutí informací týkajících se usnesení vlády ČR ze dne 10. prosince 2020 č. 1295

Vážený pane,
Úřad vlády ČR obdržel dne 10. prosince 2020 Vaše elektronické podání, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, ve kterém jste požádal o poskytnutí následujících informací týkajících se usnesení vlády ČR ze dne 10. prosince 2020 č. 1295.

„Vážení, žádám dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, o:

- zaslání textu návrhu usnesení vlády ČR, jež bylo na jednání dne 10.12.2020 předloženo vládě k projednání a po projednání přijato jako usnesení vlády ČR ze dne 10. prosince 2020 č. 1295, o změně krizových opatření; žádám o původní text návrhu tak, jak "šel do vlády"
- sdělení totožnosti předkladatele tohoto návrhu uvedením názvu a sídla
- sdělení, jakým způsobem jsou návrhy rozhodnutí (např. usnesení) vládě evidovány a následně uloženy v archivaci
- sdělení, zda během jednání vlády vznesl některý ze členů vlády či jiný subjekt návrh na změnu předloženého návrhu (viz shora) s uvedením jména, příjmení a funkce této osoby a textu pozměňovacího návrhu, případně sdělení, že k předloženému návrhu nebyly během jednání vlády vzneseny žádné pozměňovací návrhy
- text citovaného usnesení vlády, jež byl předán vládou ministerstvu vnitra k vyhlášení ve Sbírce zákonů, vč. sdělení způsobu předání (např. datovou zprávou apod.) a totožnosti fyzické osoby/ zaměstnance Úřadu vlády (jméno, příjmení a funkce), jež toto předání fakticky provedla. Pokud bylo předání realizováno datovou zprávou, žádám o předložení plného znění datové zprávy, vč. dokladu o doručení datové zprávy ministerstvu vnitra.“

K Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že usnesení vlády ČR ze dne 10. prosince 2020 č. 1295 vláda  schválila na návrh ministra zdravotnictví. Schůzi řídil předseda vlády. Ze 14 přítomných členů vlády hlasovalo pro 14. Záznam ze schůze vlády ČR konané 10. prosince 2020 je přístupný na internetových stránkách vlády ČR viz https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2020-12-10 .

V příloze zasílám žádost o vyhlášení tohoto usnesení vlády ve Sbírce zákonů, která byla předána pracovníkovi Odboru legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra, a to dne 10. prosince 2020 cca mezi 9.15 a 9.45 hod.

Ke způsobu evidence a následné archivace usnesení vlády Vám sdělujeme, že usnesení vlády jsou evidována pod evidenčními čísly, která jsou jednotlivým usnesením vlády přidělována v každém kalendářním roce a to od čísla 1 ve vzestupné řadě. Archivovány jsou pak v souladu se Spisovým a skartačním řádem Úřadu vlády ČR.

S pozdravem

Mgr. Jan Večeřa
ředitel Odboru právního a kontrolního

v.z. Mgr. Eva Hanušová
vedoucí Oddělení právního

 


Přílohy
Příloha č. 1 – žádost o vyhlášení usnesení vlády ve Sbírce zákonů

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty