Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

31. 12. 2020 10:41

Informace týkající se výběrového řízení

Žádost o poskytnutí informací týkajících se výběrového řízení na předsedu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Vážená paní,
Úřad vlády ČR obdržel dne 23. listopadu 2020 Vaši elektronickou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, kterou jste formulovala níže uvedeným způsobem:

„Žádám o zaslání seznamu uchazečů o post předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, kopií zvukových záznamů z průběhu výběrového řízení včetně zápisů z průběhu a také harmonogram celého výběrového řízení, a to u všech uchazečů. Pokud není možné zvukové záznamy poslat v kopii, žádám o umožnění náslechu.“

V reakci na Vaši žádost Vám sděluji, že do výběrového řízení na pozici předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže se ve stanovené lhůtě přihlásilo 11 uchazečů. 10 uchazečů udělilo souhlas se zveřejněním jejich jména a příjmení ve vládním materiálu, jeden z uchazečů tento souhlas neudělil.

Výběrového řízení se zúčastnil/a (v abecedním pořadí): JUDr. Hynek Brom, Daniel Donath, Ph.D., Mgr. Petra Jungová, LL.M., Mgr. Pavel Král, JUDr. Vladimír Kremlík, JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D., JUDr. Robert Neruda, Ph.D., doc. JUDr. Michal Petr, Ph.D., Mgr. Kamil Rudolecký a Mgr. Jan Sixta.

K části Vaší žádosti týkající se zaslání zvukových záznamů a zápisů z průběhu výběrového řízení ke všem uchazečům si dovoluji uvést, že pohovory před výběrovou komisí byly provedeny se všemi uchazeči a byl z nich pořízen zvukový záznam. Uchazeči však souhlasili s pořízením záznamů pohovoru pouze pro účely výběrového řízení. Výjimkou je vítězný uchazeč JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D., který udělil souhlas s tím, že kdokoliv si může přijít na Úřad Vlády poslechnout zvukový záznam z jeho pohovoru. V tomto ohledu může žadatelka kontaktovat JUDr. Michaelu Pobořilovou (poborilova.michaela@vlada.cz) a domluvit si náslech. Podklady k výběrovému řízení předložené  JUDr. PhDr. Petrem Mlsnou, Ph.D. jsou součástí přílohy (viz Příloha č. 1).

Dokumenty k průběhu výběrového řízení si Vám dovoluji zaslat v příloze této odpovědi (viz Příloha č. 2 a 3). Jedná se zejména o protokol k otevírání obálek, zprávu o průběhu a doporučení z výběrového řízení, v anonymizované podobě a předkládací zprávu k návrhu na jmenování předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Pokud jde o záznamy z průběhu výběrového řízení týkající se ostatních uchazečů, dovoluji si Vás informovat, že k této části Vaší žádosti bude námi vydáno samostatné rozhodnutí. 

S pozdravem
Mgr. Jan Večeřa
ředitel Odboru právního a kontrolního


Přílohy
Příloha č. 1 – podklady k výběrovému řízení
Příloha č. 2 – dokumenty o průběhu výběrového řízení
Příloha č. 3 – předkládací zpráva

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty