Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

8. 2. 2019 13:36

Uzavření memoranda se společností Uber

Žádost o poskytnutí informací týkajících se Memoranda o porozumění při zajišťování přepravních služeb na území ČR uzavřeného se společností Uber.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 18. ledna 2019 Vaši elektronickou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), ve které žádáte o poskytnutí níže uvedené informace:

1. „V prvé řadě žádám o informaci, zdali již bylo memorandum podepsáno a pokud ano, tak kdy a kým.
2. Dále Vás žádám o sdělení, jaké další kroky hodlá vláda v dané věci podniknout, co se ve věci od podpisu memoranda odehrálo a jaké důsledky z daného memoranda plynou pro zprostředkovatele taxislužby a dále pro samotné řidiče (ať už řidiče taxislužeb či řidiče Uberu) a pro společnost UBER B. V. jako takovou, jakožto i pro hlavní město Prahu.
3. Žádám taktéž o informaci, jaký dopad má či bude mít memorandum na legislativu České republiky.
4. Nakonec Vás žádám o zaslání skenu finální verze memoranda s podpisy stran.“

K Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že Úřad vlády ČR disponuje v předmětné záležitosti pouze informacemi uvedenými na internetových vládních stránkách: http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-uzavrela-memorandum-se-spolecnosti-uber-165182/. Pro další informace  si Vás dovoluji odkázat na věcně příslušné Ministerstvo dopravy, popřípadě Ministerstvo průmyslu a obchodu.

S pozdravem

 

 


Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X