Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

22. 3. 2019 15:09

Vydávání platového výměru Úřadem vlády ČR

Žádost o informace týkající se vydávání platového výměru Úřadem vlády ČR vedoucím žadatelem konkretizovaných ústředních správních orgánů.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 19. února 2019 Vaši elektronickou žádost o informace, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v níž žádáte o poskytnutí informace, zda a kterému vedoucímu Vámi uvedených úřadů a na základě jakého předpisu vydává Úřad vlády ČR platový výměr. Pokud Úřad vlády ČR některému z vedoucích platový výměr nevydává, pak žádáte o sdělení, kdo a podle jakého ustanovení právního předpisu takový výměr vydává.

K Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že Úřad vlády ČR, zejména s ohledem na znění ustanovení § 136 odst. 3 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů,  nevydává platový výměr žádnému z vedoucích Vámi uvedených ústředních orgánů státní správy. 

K Vaší žádosti o sdělení, kdo a podle jakého ustanovení právního předpisu platový výměr vydává, pokud tak nečiní Úřad vlády ČR, si Vám dovoluji sdělit, že se na vydání platového výměru použijí  obecně příslušná ustanovení o platovém výměru, jež jsou upravena zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, s přihlédnutím k případným specifikům, jež jsou upravena v právních předpisech, vymezujících působnost předmětných organizačních složek státu

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X