Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

11. 4. 2019 15:09

Žádost o informace k náhradě škody

Žádost o poskytnutí informací o počtu zaměstnanců, kteří za Úřad vlády byť i jen zčásti vyřizují náhrady škody a újmy a regresní úhrady podle zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem a o změně zákona č. 358/1992 Sb., o notářích a jejich činnosti, ve znění pozdějších předpisů.

Vážení,

Úřad vlády ČR obdržel dne 9. března 2019 Vaši elektronickou žádost o informace, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v níž žádáte o poskytnutí informací o počtu zaměstnanců, kteří za Úřad vlády byť i jen zčásti vyřizují náhrady škody a újmy a regresní úhrady podle zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem a o změně zákona č. 358/1992 Sb., o notářích a jejich činnosti, ve znění pozdějších předpisů. Dále žádáte o informaci o počtu z nich, kteří mají ukončené vysokoškolské vzdělání v magisterském nebo bakalářském studijním programu právního směru, s případným vyloučením těch informací, u nichž to stanoví zákon.

K této Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že vyřizování případné náhrady škody a újmy a regresní úhrady podle výše uvedeného zákona spadá do působnosti Odboru právního a kontrolního, respektive do působnosti Oddělení právního. Toto oddělení má v současné době celkem 4 zaměstnance včetně vedoucí tohoto oddělení, přičemž 2 z nich mají ukončené magisterské vzdělání v oboru právo. Rovněž se na vyřizování podílí ředitel Odboru právního a kontrolního, který má také ukončené magisterské vzdělání v oboru právo.

S pozdravem

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X