Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

18. 6. 2018 11:34

Žádost o informace k zahraniční pracovní cestě premiéra do Finska

Žádost o poskytnutí informací týkajících se doprovodu manželky předsedy vlády ČR na zahraniční pracovní cestu do Finska.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 20. května 2018 Vaši elektronickou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o informacích“), kterou jste formuloval níže uvedeným způsobem:

 „Získal jsem informaci, že pana premiéra poprvé doprovází na zahraniční pracovní cestu manželka Monika Babišová. V souvislosti s touto informací mám následující dotaz:

  1. Je cesta paní Babišové hrazena soukromým subjektem? Pokud ne:
  2. Jaký je důvod doprovodu?
  3.  Z jakého rozpočtu je cesta hrazena?
  4. Jaké jsou náklady na cestu? Odpověď by měla obsahovat jednotlivé položky, např. cesta letadlem, ubytování, stravování atd..“

K bodu 1. Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že cesta manželky předsedy vlády ČR paní Moniky Babišové do Finska nebyla hrazena soukromým subjektem.

K bodu 2. Vaší žádosti si dovoluji uvést, že paní Babišová doprovázela předsedu vlády ČR z titulu jeho funkce.

K bodu 3. Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že pracovní cesta předsedy vlády ČR do Finska byla hrazena z rozpočtu Ministerstva zahraničních věcí.

K bodu 4. si pro Vaši informaci dovoluji uvést následující:

Cesta letadlem: Cesta byla uskutečněna vládním speciálem. Žádné vícenáklady spojené s účastí manželky předsedy vlády ČR nevznikly.

Ubytování: Apartmá předsedy vlády ČR hradil hostitel. Žádné vícenáklady spojené s účastí manželky předsedy vlády ČR nevznikly.

Stravování: Stravování bylo hrazeno hostitelskou stranou.

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X