Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

5. 6. 2018 15:20

Žádost o informace týkající se odpovědi na interpelaci poslankyně Soni Markové č. 312 z roku 2008

Žádost o informace týkající se žadatelem objevených chyb v odpovědi předsedy vlády ČR Ing. Mirka Topolánka na interpelaci poslankyně Soni Markové č. 312 z roku 2008.

Vážení,

Úřad vlády ČR obdržel dne 3. května 2018 Vaše elektronické podání, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v němž žádáte o informaci, na koho se máte obrátit v případě, že jste v odpovědi předsedy vlády ČR Ing. Mirka Topolánka na interpelaci poslankyně Soni Markové č. 312 z roku 2008 našli chybné informace, přičemž Vaším cílem je oprava zmíněné odpovědi, jelikož aplikací této odpovědi do českého právního řádu vzniklo veřejné ohrožení obyvatel ČR neionizujícím zářením, které stále přetrvává.   

K Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že se ve Vámi uváděném případě jedná o vyjádření názoru konkrétního předsedy vlády ČR na konkrétní problematiku v konkrétním volebním časovém období, odpověď bývalého předsedy vlády ČR Ing. Mirka Topolánka na předmětnou interpelaci nelze tedy změnit. Pro úplnost si Vás dovoluji informovat, že samotné interpelace ani odpovědi na tyto interpelace nejsou právně závazné a nejsou součástí právního řádu. 

S pozdravem

 

 

Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X