Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Ukončené projekty

31. 5. 2018 9:17

Přesunuto na MMR 1/2020: Systémové zajištění sociálního začleňování

Název projektu: Systémové zajištění sociálního začleňování

Registrační číslo projektu: CZ.03.2.63/0.0./0.0/15_030/0000605

Systémové zajištění sociálního začleňování

Stručná anotace:

Cílem projektu je prostřednictvím Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám (dále jen KPSVL) napomáhat prevenci vzniku sociálního vyloučení a zprostředkovat pomoc obcím a jejich svazkům při začleňování sociálně vyloučených obyvatel z Evropských strukturálních a investičních fondů (dále „ESIF“) a jiných zdrojů, tj. zejména využívat výzev EU za místní podpory Agentury pro sociální začleňování (ASZ).

ASZ nabízí prověřený komplexní soubor metod a nástrojů, od vstupní analýzy a sestavení lokálního partnerství z místních aktérů, přes společnou tvorbu Strategického plánu sociálního začleňování (dále „SPSZ“) k jeho naplňování a vyhodnocování, vč. revize plánu pro další období.

Cílem je na konkrétním území prostřednictvím komplexních vzájemně provázaných intervencí přispět k systémovým změnám v oblasti sociálního vyloučení, a to s využitím principů participace.

Podpora spolupracující obci nebo svazku obcí je poskytována ve všech fázích přípravy a realizace místních politik. V návrhové fázi je prováděno zmapování situace a identifikace klíčových problémů v rámci vstupní analýzy, facilitace pracovních skupin a odborné obsahové poradenství při přípravě cílů a opatření v jednotlivých tematických oblastech (bydlení, zaměstnanost, dluhy, bezpečnost a prevence kriminality, zdraví, sociální služby, komunitní práce, práce s rodinou) se zaměřením na dosažení dlouhodobé a udržitelné změny. Projekt je komplementární k individuálnímu projektu realizovanému taktéž ASZ „Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami“, který se zabývá výlučně tématem inkluzivního vzdělávání podpořeného z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání.

Doba realizace: 1.1.2016 – 30.04.2022

Celkový rozpočet: 259 998 090,00   Kč         

Podíl státního rozpočtu (22,44 %): 58 337 071,45   Kč            

Podíl EU (77,56%): 201 661 018,55   Kč

Zdroj financování (operační program apod.): ESF prostřednictvím OP Zaměstnanost v rámci projektu

Odkaz na samostatný web projektu: http://www.socialni-zaclenovani.cz/systemove-zajisteni-socialniho-zaclenovani

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X