Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

28. 9. 2006 12:47

Den otevřených dveří v Kramářově vile 28. září 2006

Kramářova vila zpřístupněna při příležitosti dne české státnosti.

28. října 2006, v den státního svátku Československé republiky, byly veřejnosti zpřístupněny prostory Kramářovy vily.

Předseda vlády Mirek Topolánek o deváté hodině osobně uvítal návštěvníky dne otevřených dveří v Kramářově vile. Mimo jiné oslovil publikum větou: „Tento dům je dnes i vaším domem.“ Po krátkém proslovu před vraty vily se premiér pozdravil s občany a poté je slovy „pojďte se mnou“ vyzval, aby ho následovali k sídlu.

Pro návštěvníky byl připraven odborný výklad, který zajišťovalo 12 průvodců. Během prohlídky návštěvníci vyslechli výklad o historii vily a o jejím majiteli Karlu Kramářovi. Dále obdrželi brožurku se současnými a archivními fotografiemi a pohlednici. Pohlednici měli pak možnost vhodit do připravené schránky a Úřad zajistil její odeslání na vyplněnou adresu. Tuto možnost využilo 671 návštěvníků. Své dojmy zaznamenávali na tzv. Pamětní list.

Den otevřených dveří se setkal s velikým ohlasem. Zájemci o prohlídku Kramářovy vily, v níž byl vůbec poprvé zpřístupněn i soukromý premiérský byt, stáli po celý den frontu, která dosahovala až tři čtvrtě hodiny. Původně plánovaný čas ukončení prohlídky v 16 hodin musel být posunut téměř o dvě hodiny. Celkem Kramářovu vilu navštívilo na 2.800 lidí, kteří si pochvalovali možnost nahlédnout do soukromých prostor i průvodcovskou službu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie