Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

17. 11. 2017 16:35

Lichtenštejnský palác na pražské Kampě přivítal rekordních 1620 návštěvníků

Lichtenštejnský palác navštívilo v rámci Dne otevřených dveří u příležitosti státního svátku připomínajícího boj za svobodu a demokracii 1620 návštěvníků. Objekt pod správou Úřadu vlády ČR, který byl otevřen teprve počtvrté v historii, nabídl veřejnosti nejen pohled do interiérů jednoho z nejvýznamnějších paláců, kde probíhají vrcholné protokolární akce na státní úrovni, ale díky komentovaným prohlídkám také podrobný historický výklad.

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci, 17. listopadu 2017.

Prohlídka paláce, ve kterém pobýval při návštěvě ČR například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko trvala přibližně 45 minut a návštěvníci při ní mohli zhlédnout nejreprezentativnější sály. Mezi nejkrásnější prostory, které zájemce zaujaly, patřil například Zlatý salonek s výhledem na Vltavu, Modrý salonek situovaný směrem k Werichově vile nebo Hnědý salonek v přízemí.

Návštěvníci měli také jedinečnou příležitost zhlédnout výstavu Čeští vědci a jejich vynálezy. Originální karikatury byly instalované u předsálí Zlatého a Hnědého salonku a přiblížily návštěvníkům populárním způsobem českou vědu. Hlavním cílem expozice bylo představit české vědce, vynálezce a objevitele, připomenout sílu inovací jako jednoho z hlavních hybatelů lidského vývoje a přiblížit historii vědy.

Veřejnost mohla také při návštěvě paláce hlasovat o nejlepší snímek v rámci fotografické soutěže na téma Život bez bariér, kterou druhým rokem vyhlásil Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. Přihlášeno bylo celkem 79 fotografií jak od profesionálních, tak i od amatérských fotografů. Cena se uděluje za snímky, které nejlépe zobrazují rovnocenné zapojení lidí se zdravotním postižením do společenských aktivit. Vyhlášení výsledků se uskuteční v pátek 1. prosince 2017 na galavečeru rovněž v Lichtenštejnském paláci. Předávání cen proběhne u příležitosti oslavy Mezinárodního dne osob se zdravotním postižením.

Podrobnější informace o fotografické soutěži na téma Život bez bariér naleznete na webových stránkách

/cz/ppov/vvzpo/aktuality/je-rozhodnuto-o-vitezich-fotograficke-souteze-zivot-bez-barier-161218/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie