Press Advisories

6. 3. 2013 18:57

Premier at V4: The goal is sharing defence resources

Czech Prime Minister Petr Nečas met his counterparts from Poland, Hungary, and Slovakia at a meeting of the Visegrad Group held in Warsaw today. The German chancellor and the French president were also present.

Prime Minister Petr Nečas met his counterparts from Poland, Hungary, and Slovakia at a meeting of the Visegrad Group in Warsaw on 6 March 2013.

Premiér po jednán na tiskové konferenci uvedl: "V obranné spolupráci jsme vedení tím, že dodržujeme fiskální disciplínu a samozřejmě, snížili jsme prakticky ve všech zemích výdaje na obranu například v porovnání s obdobím před deseti lety. To znamená větší mezinárodní spolupráci, větší sdílení obranných kapacit a větší koordinaci našeho obranného úsilí s tím, že naším společným cílem je, aby nedocházelo k paralelnímu vytváření například velitelských kapacit mezi Evropskou unií na straně jedné a Severoatlantickou aliancí na straně druhé.

Já si také velmi vážím shody všech čtyř premiérů z Visegrádské čtyřky, kteří budou apelovat na evropské poslance, zvolené ve všech čtyřech členských zemích V4, aby podpořili víceletý finanční rámec. Máme jistou výhodu, že z těchto čtyř premiérů patříme do tří evropských rodin, do třech evropských frakcí v rámci Evropského parlamentu, čili ten náš dosah tady na naše europoslance může být širší a já pevně věřím, že tato těžce dosažená kompromisní dohoda bude nakonec podpořena i Evropským parlamentem."

print article   email   facebook   twitter

Photo gallery

Related items

Photo Gallery