Aktuálně

3. 7. 201313:15

Vláda podpořila dobrovolné hasiče

Vláda schválila 200 milionů korun pro dobrovolné hasiče. Podpora je určena pro základní jednotky dobrovolných hasičů v obcích.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

V souvislosti s červnovými zásahy při živelné pohromě na území České republiky, záchranných pracích a následném odstraňování povodňových škod dnes vláda vyslovila poděkování a schválila odměny pro všechny zúčastněné profesionální subjekty záchranného systému.

Ministr financí Miroslav Kalousek požádal o uvolnění dalších 613 milionů korun pro další požadavky v souvislosti s odstraňováním škod. V rámci nich vláda počítá s odměnami pro zasahující složky.

Vláda děkuje všem těm, kteří často s nasazením vlastního života zachraňovali při povodních, ať už to byli profesionální policisté, hasiči, vojáci. Děkuje také členům hygienické služby a uvolnila odměny pro lidi, kteří se s nasazením podíleli na zachraňování majetku a života občanů,“ řekl ministr financí Miroslav Kalousek.

Vláda dále uvolnila finanční prostředky ve výši 200 milionů korun na podporu dobrovolných hasičů jako odměnu a to primárně nejmenším hasičským jednotkám v jednotlivých obcích.

Jedná se o ty nejmenší jednotky, které většinou dostávají tu nejhorší práci a jsou první na místě, když je potřeba zasahovat,“ řekl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.