Archiv zpráv minulých vlád

18. 9. 201317:37

Novou mluvčí vlády se stala Jana Jabůrková

Kabinet Jiřího Rusnoka dnes jmenoval do funkce mluvčí vlády Janu Jabůrkovou, která zároveň jako ředitelka povede Odbor tiskový a styku s veřejností Úřadu vlády.

Jana Jabůrková má bohatou praxi ze státní správy s komunikací s médii, a to především jako ředitelka odboru komunikace Ministerstva pro místní rozvoj ČR nebo jako ředitelka firemní komunikace ČEPS, a.s.

Kromě odborné praxe ze státní správy má paní Jana Jabůrková rozsáhlé zkušenosti s problematikou komunikace a PR i ze soukromého sektoru.

Kontakt

Jana Jabůrková
mluvčí vlády
tel.: 731 681 626
e-mail: jaburkova.jana@vlada.cz  

Životopis

Praxe

2010 – 2013 Ředitelka odboru komunikace MMR ČR
Komunikace s médii, logomanuál, webové stránky, vedení infocentra, organizace tiskových konferencí, koordinace výstupů a prezentací MMR ČR na konferencích a veletrzích, tiskoviny MMR

2006 – 2010 Ředitelka firemní komunikace ČEPS, a.s.
Komunikace s médii, profilování společnosti, vytvoření nové image, řízení krizové komunikace, řízení informačních povinností, propagace a sponzoring. Interní komunikace, intranetová a internetová prezentace, firemní tiskoviny, reklamní předměty – ucelená komunikační strategie a výstupy společnosti

2005 - 2006 Nezávislý konzultant
Spolupráce s Ministerstvem dopravy - BESIP na projektech The Action a BESIP Team (včetně působení jako tisková mluvčí všech projektů), tvorba webových prezentací, komunikace projektů, produkce a organizace.

2003 – 2005 Executive Director, Protocol Service, spol s r.o
Tvorba ročního firemního plánu, komunikační strategie, strategie a kontrola činnosti jednotlivých týmů (PR, PA, DTP, Events). Interní komunikace v rámci firmy včetně rozvoje dceřiných a sesterských společností (catering, hostesky, technika, slovenská a maďarská pobočka). Nastavení komunikace, kontroly a reportování v rámci všech společností. Supervize a krizová komunikace pro klienty: LIDL, Plus Discount a Aliachem – odštěpný závod Synthesia. Tvroba komunikačních plánů pro klienty ABB a Pfizer, supervize nad jejich realizací.

2002 - 2003 Account Director, Protocol Service, spol s r.o
Zodpovědnost za vytvoření a vedení PR týmu v rámci společnosti.Strategické plánování aktivit, rozvoj týmu a získávání nových klientů. Plánování a řízení projektů pro klienty: Pfizer, ABB, Plzeňský Prazdroj, SpiNet, Roche, Český Telecom. Koordinace projektů pro klienty: Evobus, Magistrát hl. města Prahy, ING RED atd. Kontrola ziskovosti týmu a rozvoj interní komunikace v rámci celé společnosti.

2001 – 2002 Country Manager, Eklektik Porter Novelli
Vedení české pobočky společnosti EPN, koordinace a komunikace s představiteli sítě Porter Novelli. Reportování managementu EPN a vedení sítě Porter Novelli. Interní komunikace v rámci společnosti EPN (Česká Republika, Slovensko, Maďarsko, Polsko). Vedení komunikace a projektů pro klienta Siemens ICN.

2000 – 2001 Project Leader, Eklektik Porter Novelli
Vytvoření a vedení týmu zaměřeného na moderní digitální technologie, koordinace se speciálním týmem Porter Novelli Worldwide. Práce pro klienty: Český Mobil (Oskar), Motorola, Siemens ICN, atd.

1998 – 2000 Šéfredaktorka, Mobil (TLP, s.r.o.)
Ideové a realizační vedení časopisu. Komunikace s obchodními partnery.
Zvýšení prodeje časopisu z 5 tis. na 30 tisíc kusů měsíčně.

1996 – 1998 Produkční, redaktorka, Mobil (TLP, s.r.o.)
Psaní článků, realizace speciálních projektů.

Vzdělání

2007 – 2010 Bc. UJAK, Sociální a masová komunikace, Praha, Roháčova 1148

2003 – 2004 CIMA A, CIMA B (marketing)

2001 LSPR (London School of PR)

1994 – 1996 Vyšší odborná škola – Obchodní management ve strojírenství, Brno, Absolutorium 1996

1988 – 1993 Gymnázium Bučovice

Další aktivity

2005 – 2007 předsedkyně PR klubu

Přednášková činnost v rámci Akademie PR (VŠE), LSPR, IIR