Aktuálně

5. 12. 20139:18

Premiér předal cenu Technologické agentury

Předseda vlády Jiří Rusnok byl hostem na slavnostním večeru Setkání s perspektivami Technologické agentury České republiky.

Premiér osobně předal cenu za užitečnost řešení, kterou získal projekt výzkum a vývoj turbopřevodovky s novým typem segmentových ložisek. „Samotný název Setkání s perspektivami jasně říká, o čem dnešní večer je. Dnes oceníme ty, díky kterým naše ekonomika a v podstatě i celá společnost směřuje dopředu. Díky kterým si čeští občané v budoucnu zvýší svůj životní standard a díky nimž je pro nás každodenní život jednodušší,“ řekl předseda vlády.

Další dvě ceny za inovace byly uděleny v kategoriích originalita řešení a řešení pro kvalitu života. Všechny ceny obdržely aktuálně ukončené projekty, na nichž za podpory Technologické agentury spolupracovaly firmy a státní výzkumně-vzdělávací instituce.

Slavnostního společenského setkání v Nové budově Národního muzea se kromě premiéra Jiřího Rusnoka zúčastnili také místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková, předsedkyně Technologické agentury Rut Bízková, ředitelka Národního vzdělávacího fondu Miroslava Kopicová a ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Technologická agentura České republiky vznikla v roce 2009 za účelem centralizace státní podpory aplikovanému výzkumu a vývoji.