Archiv zpráv minulých vlád

31. 1. 201413:00

Premiér Sobotka uvedl do úřadů všechny ministry a ministryně nové vlády

V pátek 31. ledna 2014 byly předány do rukou nových ministrů poslední resorty.

Premiér Bohuslav Sobotka uvedl v pátek do úřadu ministra životního prostředí Richarda Brabce, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka a ministra kultury Daniela Hermana.

Ve čtvrtek dopoledne se resortů ujali ministr vnitra Milan Chovanec, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, ministr obrany Martin Stropnický, ministr zemědělství Marian Jurečka, ministr dopravy Antonín Prachař a ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová. V odpoledních hodinách své úřady převzali ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministryně spravedlnosti Helena Válková a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Již ve středu 29. ledna 2014 si po jednání vlády převzali své úřady v budově Strakovy akademie místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek a ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier.

Premiér Bohuslav Sobotka ve středu uvedl do úřadu také 1. místopředsedu vlády, místopředsedu vlády pro ekonomiku a ministra financí Andreje Babiše.