Aktuálně

16. 5. 201417:00

Premiér Sobotka a ministr Mládek podpořili největší investici v ČR za posledních 8 let

Předseda vlády Bohuslav Sobotka s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem jednali v Ústeckém kraji o největší investici v České republice od roku 2006. Členové vlády společně podpořili vstup společnosti Nexen do Strategické průmyslové zóny Triangle na severu Čech.

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky je připraven učinit mimořádné kroky k získání významné investice, která je důležitá z hlediska rozvoje oblastí Mostecka, Chomutovska a Lounska.

Jeden ze dvou největších korejských výrobců pneumatik, společnost Nexen, přinese Strategické průmyslové zóně Triangle v první fázi investici ve výši 22 mld. korun a severočeskému regionu až tisíc nových pracovních míst. Další výhodou investice je technologicky náročná a komplikovaná výroba, která snižuje riziko případného odchodu investora z České republiky.

Materiál týkající se investice ve Strategické průmyslové zóně Triangle by mohl kabinet předsedy vlády Bohuslava Sobotky projednat už na konci května.

Investice, do jejíhož získání se intenzivně zapojila Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, Ústecký kraj a nyní také vláda ČR v čele s Ministerstvem průmyslu a obchodu, potvrzuje úspěšnost a atraktivitu průmyslové zóny Triangle v posledních letech.