Aktuálně

25. 7. 201415:10

Státní tajemník povečeřel s bývalým francouzským ministrem financí Moscovicim

Ve čtvrtek 24. července navštívil Prahu poslanec Národního shromáždění Francouzské republiky a bývalý francouzský ministr hospodářství a financí Pierre Moscovici.

Po pracovní snídani s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou jednal s Pierrem Moscovicim ve večerních hodinách také státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Večeře v Hrzánské paláci se zúčastnili také prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a zástupci významných francouzských společnostní působících na českém trhu.

Večeře byla příležitostí pro diskusi o aktuálních výzvách, jimž čelí podnikatelský sektor a zaměstnanecké svazy na unijní úrovni. Rozprava se soustředila institucionální aspekty uspořádání EU po volbách do Evropského parlamentu a projednány byly také související priority, které by si měla vytknout nová Evropská komise s důrazem na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti.

Debata se věnovala i zkušenostem s podnikáním v České republice, včetně zhodnocení přínosů a úskalí, s nimiž se francouzské společnosti působící na českém trhu setkávají v každodenní praxi.