Aktuálně

27. 7. 201419:27

Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí si o víkendu prohlédlo více než 500 návštěvníků

V souvislosti se snahou Úřadu vlády ČR o větší otevřenost veřejnosti měli občané o víkendu, 26. a 27. července 2014, možnost již po třetí v letošním si prohlédnout letní sídlo Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí. Tuto vilu má ve správě právě Úřad vlády ČR.

Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí tento víkend navštívilo 510 návštěvníků.

Další dny otevřených dveří v roce 2014

O vile

Letní sídlo manželů Benešových v Sezimově Ústí dnes slouží nejen jako reprezentační prostor předsedy vlády, ale je především důstojným památníkem Hany a Edvarda Benešových. Návštěvníky čeká prohlídka exteriéru budovy, mohou se těšit na oblíbené prezidentovo zákoutí, které se nachází v přízemní hale, dále na jídelnu a pracovnu, jež se spolu s ložnicí nachází v prvním patře. Interiér je vybaven starožitnostmi a dobovým nábytkem, kterým svůj dům vybavili manželé Benešovi. Součástí komentované prohlídky je též procházka přilehlým parkem, jenž je jednou z mála zachovaných zahrad z 30. let 20. století na našem území. Celá prohlídka je zakončena u hrobky manželů Benešových.

Osobní i politický život Edvarda Beneše je přehledně zdokumentován v expozici Husitského muzea v Táboře, která se nachází v dolní části zahrady v Památníku Edvarda Beneše. Více informací o vile naleznete na našich stránkách /cz/urad-vlady/dalsi-objekty/vila-v-sezimove-usti-55729/.